Щільні, пружні, солоні огірки - найулюбленіша закуска взимку. Однак не всі господині вміють правильно приготувати закатку на зиму. Досвідчені кулінари поділилися секретом – що потрібно обов'язково зробити з огірками перед приготуванням.
Що потрібно зробити із огірками перед закаткою?
Щоб плоди не зморщилися в маринаді, а також наситилися вологою, досвідчені господарки радять перед приготуванням замочити огірки у звичайній холодній воді. Витримати їх потрібно щонайменше дві години.
Пропонуємо вам спробувати закатати солодкі, щільні огірочки за наведеним нижче рецептом.
Мариновані огірки з гірчицею - рецепт
Інгредієнти (кількість зазначена для літрової банки):
Популярні зараз
Українці, яким виповнилося 65 років, мають право на доплату до пенсії
Банки блокуватимуть українцям картки, на які надійшла сума понад задекларовану зарплату
Сирський зробив заяву щодо майбутніх ударів по території Росії: “Ми будемо використовувати зброю“
Від 3000 євро: названо країни з найвищими зарплатами для українських біженців
- огірки
- 2 ч. л. гірчиці у зернах
- 6 ч. л. цукру
- 2 ч. л. солі
- 5 ст. л. 9% оцту
- 1 ст. л. подрібненої цибулі
- 2 ст. л. кропу
Спосіб приготування:
- Огірки вимити та замочити на дві години.
- Викласти в літрову банку кріп, цибулю, сіль, цукор та гірчицю.
- Огірки промити ще раз, видалити попки і викласти в банку.
- Додати оцет і залити окропом.
- Дно глибокої каструлі застелити марлею або рушником, поставити в неї банку, прикрити її кришкою і по "плічка" залити гарячою водою.
- Включити плиту, довести воду до кипіння, простерилізувати 5 хвилин, вимкнути плиту, дістати банку з огірками та закатати.
- Перевертаємо закатку вгору дном, накриваємо покривалом, чекаємо поки повністю охолоне.
- Зберігати у темному прохолодному місці.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що не можна додавати до банку з огірками, щоб вони вийшли хрусткими – багато хто навіть не здогадується.