Щільні, пружні, солоні огірки - найулюбленіша закуска взимку. Однак не всі господині вміють правильно приготувати закатку на зиму. Досвідчені кулінари поділилися секретом – що потрібно обов'язково зробити з огірками перед приготуванням.
Що потрібно зробити із огірками перед закаткою?
Щоб плоди не зморщилися в маринаді, а також наситилися вологою, досвідчені господарки радять перед приготуванням замочити огірки у звичайній холодній воді. Витримати їх потрібно щонайменше дві години.
Пропонуємо вам спробувати закатати солодкі, щільні огірочки за наведеним нижче рецептом.
Мариновані огірки з гірчицею - рецепт
Інгредієнти (кількість зазначена для літрової банки):
- огірки
- 2 ч. л. гірчиці у зернах
- 6 ч. л. цукру
- 2 ч. л. солі
- 5 ст. л. 9% оцту
- 1 ст. л. подрібненої цибулі
- 2 ст. л. кропу
Спосіб приготування:
- Огірки вимити та замочити на дві години.
- Викласти в літрову банку кріп, цибулю, сіль, цукор та гірчицю.
- Огірки промити ще раз, видалити попки і викласти в банку.
- Додати оцет і залити окропом.
- Дно глибокої каструлі застелити марлею або рушником, поставити в неї банку, прикрити її кришкою і по "плічка" залити гарячою водою.
- Включити плиту, довести воду до кипіння, простерилізувати 5 хвилин, вимкнути плиту, дістати банку з огірками та закатати.
- Перевертаємо закатку вгору дном, накриваємо покривалом, чекаємо поки повністю охолоне.
- Зберігати у темному прохолодному місці.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що не можна додавати до банку з огірками, щоб вони вийшли хрусткими – багато хто навіть не здогадується.