Today.ua

Що зробити з огірками перед закаткою, щоб вони не зморщилися в розсолі

Щільні, пружні, солоні огірки - найулюбленіша закуска взимку. Однак не всі господині вміють правильно приготувати закатку на зиму. Досвідчені кулінари поділилися секретом – що потрібно обов'язково зробити з огірками перед приготуванням.

Що потрібно зробити із огірками перед закаткою?

Щоб плоди не зморщилися в маринаді, а також наситилися вологою, досвідчені господарки радять перед приготуванням замочити огірки у звичайній холодній воді. Витримати їх потрібно щонайменше дві години.

Пропонуємо вам спробувати закатати солодкі, щільні огірочки за наведеним нижче рецептом.

Мариновані огірки з гірчицею - рецепт

Інгредієнти (кількість зазначена для літрової банки):

Спосіб приготування:

  1. Огірки вимити та замочити на дві години.
  2. Викласти в літрову банку кріп, цибулю, сіль, цукор та гірчицю.
  3. Огірки промити ще раз, видалити попки і викласти в банку.
  4. Додати оцет і залити окропом.
  5. Дно глибокої каструлі застелити марлею або рушником, поставити в неї банку, прикрити її кришкою і по "плічка" залити гарячою водою.
  6. Включити плиту, довести воду до кипіння, простерилізувати 5 хвилин, вимкнути плиту, дістати банку з огірками та закатати.
  7. Перевертаємо закатку вгору дном, накриваємо покривалом, чекаємо поки повністю охолоне.
  8. Зберігати у темному прохолодному місці.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що не можна додавати до банку з огірками, щоб вони вийшли хрусткими – багато хто навіть не здогадується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ