Якщо ви хочете здивувати домочадців або гостей, подайте на стіл шоколадний хліб. Він відмінно поєднується не лише із солодкими добавками, а й із сиром. Та й приготувати його досить легко.
У магазинах практично неможливо купити шоколадний хліб, тому пропонуємо простий рецепт цієї чудової домашньої випічки.
Рецепт шоколадного хліба з волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 1, 5 столові ложки
- Мед – 200 грамів
- Борошно - 1,5 склянки
- Сухі дріжджі – 20 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Яйце – 1 штука
- Молоко – 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 3 столові ложки
- Горіхи – 60 грамів
Приготування:
- Налийте мед у невелику миску та нагрійте його на паровій бані.
- В іншому посуді змішайте дріжджі, какао і просіяне борошно.
- Яйця потрібно трохи збити вилкою разом із цукром.
- У яєчну масу влийте тепле молоко, мед та розтоплене вершкове масло.
- Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
- Поступово додавайте сухі інгредієнти і замісіть еластичне тісто, що не липне до рук.
- Накрийте сухим рушником і поставте в тепле місце на одну годину.
- Після цього додайте в тісто подрібнені горіхи і ретельно перемішайте.
- Форму застеліть пергаментом і покладіть на нього тісто.
- Поставте в духовку нагріту до 170 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин.
- Після цього вийміть його з форми і остудіть на решітці.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом торта-пломбіру, який не потребує випічки.