Шоколадний бісквіт – відмінна основа для різноманітних десертів, а також чудовий додаток до чаю або кави. Багато господинь скаржаться на те, що бісквіт з какао часто "осідає". Тому ми пропонуємо перевірений рецепт.
Інгредієнти
- курячі яйця – 6 шт.;
- борошно – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- какао – 2,5 столові ложки.
Приготування
Візьміть дві глибокі та чисті ємності. В одну розділіть жовтки, в іншу – білки. Спочатку збивайте білки, приблизно 3-5 хвилин, поки маса не стане пухкою та збільшиться в об'ємі. Потім додайте половину склянки цукру і продовжуйте збивати.
Так само обробіть жовтки: спочатку збивайте, а потім додайте решту цукру і продовжуйте збивати до повного розчинення.
Влийте жовткову масу до білків і акуратно перемішайте лопаткою, рухаючись знизу вгору. Процідіть какао і обережно змішайте, поступово додаючи просіяне борошно, не забуваючи акуратно перемішувати. Чим плавніші рухи, тим легший бісквіт.
Форму для випічки застеліть пергаментним папером та змастіть маслом. Вилийте тісто у форму.
Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин.
Щоб перевірити готовність бісквіта, використовуйте дерев'яну зубочистку – якщо вона залишається чистою і сухою, то бісквіт готовий.
Не поспішайте виймати бісквіт з форми, дайте йому повністю охолонути.
Після цього можна використовувати бісквіт для створення торта або ж просто нарізати його порційними шматочками для чашки чаю.
Читайте також про шпундру за рецептом Євгена Клопотенка: як приготувати старовинну українську страву.