Чудовою альтернативою класичному штруделю з яблуками може стати штрудель із вишнею. Якщо ви не професійний кондитер і переживаєте, що з першої спроби штрудель не вдасться, то можна спростити собі завдання і купити готове листкове тісто. Все, що вам потрібно буде, це викласти начинку і поставити випічку в духовку.
Вишневий штрудель із готового листкового тіста
- листкове тісто (безрізкове) - 500 г
- вишня свіжа (без кісточок) – 600 г
- яйця - 1 шт
- вершкове масло - 1 ст. л.
- сухарі панірувальні - 80 г
- цукор - 100 г
- крохмаль – 1 ст. л.
- цукрова пудра.
Листкове тісто дістаньте заздалегідь з морозильної камери і повністю розморозьте при кімнатній температурі.
Заморожені вишні теж треба заздалегідь розморозити. Якщо берете свіжі, видаліть кісточки. Після розморожування злийте зайвий сік з ягід, додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розкачайте розморожене тісто у тонкий пласт.
Змастіть тісто для штруделю розтопленим вершковим маслом і присипте сухарями.
Викладіть вишню на тісто і посипте цукром.
Згорніть тісто щільно в рулет і викладіть на лист, застелений пергаментом.
Змастіть штрудель із вишнями збитим яйцем.
Випікайте штрудель у заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин до золотистої скоринки.
Охолоджену випічку посипте цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, що не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.