Today.ua

Штрудель із вишнями з листкового тіста: простий рецепт, який під силу навіть недосвідченим господиням

Чудовою альтернативою класичному штруделю з яблуками може стати штрудель із вишнею. Якщо ви не професійний кондитер і переживаєте, що з першої спроби штрудель не вдасться, то можна спростити собі завдання і купити готове листкове тісто. Все, що вам потрібно буде, це викласти начинку і поставити випічку в духовку.

Вишневий штрудель із готового листкового тіста

Листкове тісто дістаньте заздалегідь з морозильної камери і повністю розморозьте при кімнатній температурі.

Заморожені вишні теж треба заздалегідь розморозити. Якщо берете свіжі, видаліть кісточки. Після розморожування злийте зайвий сік з ягід, додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте.

Розкачайте розморожене тісто у тонкий пласт.

Змастіть тісто для штруделю розтопленим вершковим маслом і присипте сухарями.

Викладіть вишню на тісто і посипте цукром.

Згорніть тісто щільно в рулет і викладіть на лист, застелений пергаментом.

Змастіть штрудель із вишнями збитим яйцем.

Випікайте штрудель у заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 20 хвилин до золотистої скоринки.

Охолоджену випічку посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Раніше повідомлялося, що не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати випічку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ