Якщо немає бажання возитися з тістом чи немає великого досвіду у цій справі, то є вихід – швидке тісто за 10 хвилин. Як начинку можна використовувати все, що хочеться - і повидло, і фарш, і овочі.
Швидке тісто для смажених пиріжків на кефірі
Важливо використовувати кефір теплим - його можна дістати з холодильника за пару годин до приготування або трохи нагріти в каструльці.
Інгредієнти:
- 600 мл кефіру
- яйце
- 1 кг борошна
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 60 г вершкового масла
- олія для смаження
Спосіб приготування:
- У ємність наливаємо теплий кефір. У нього додаємо сіль та яйце і перебиваємо, щоб розбити яйце.
- У кефір додаємо цукор та перемішуємо.
- На водяній бані розтопити вершкове масло і додати в кефірну масу.
- У мисочку, де замішуватимемо тісто, просіюємо борошно, додаємо соду і перемішуємо.
- У борошні зробити поглиблення і вилити масу кефіру, перемішати спочатку дерев'яною лопаткою, а потім вимісити руками. Тісто має вийти ніжним, незабитим, і злегка липнути до рук.
- Тісто згорнути в кульку, покласти на присипану борошном дошку і накрити рушником - залишити відпочивати на 15 хвилин.
- Через деякий час тісто поділити на дві частини і скатати ковбаски з тіста – чим тонше буде ковбаска, тим менше будуть пиріжки.
- Нарізати на шматочки, згорнути в кульки та розкатати. Всередину вкласти начинку, закріпити краї та смажити пиріжки на розпеченій олії на сковороді.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати пончики в мікрохвильовій печі - рецепт швидкого десерту за 5 хвилин.