Today.ua

Швидке тісто для смажених пиріжків на кефірі за 10 хвилин: рецепт як у бабусі

Якщо немає бажання возитися з тістом чи немає великого досвіду у цій справі, то є вихід – швидке тісто за 10 хвилин. Як начинку можна використовувати все, що хочеться - і повидло, і фарш, і овочі.

Швидке тісто для смажених пиріжків на кефірі

Важливо використовувати кефір теплим - його можна дістати з холодильника за пару годин до приготування або трохи нагріти в каструльці.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У ємність наливаємо теплий кефір. У нього додаємо сіль та яйце і перебиваємо, щоб розбити яйце.
  2. У кефір додаємо цукор та перемішуємо.
  3. На водяній бані розтопити вершкове масло і додати в кефірну масу.
  4. У мисочку, де замішуватимемо тісто, просіюємо борошно, додаємо соду і перемішуємо.
  5. У борошні зробити поглиблення і вилити масу кефіру, перемішати спочатку дерев'яною лопаткою, а потім вимісити руками. Тісто має вийти ніжним, незабитим, і злегка липнути до рук.
  6. Тісто згорнути в кульку, покласти на присипану борошном дошку і накрити рушником - залишити відпочивати на 15 хвилин.
  7. Через деякий час тісто поділити на дві частини і скатати ковбаски з тіста – чим тонше буде ковбаска, тим менше будуть пиріжки.
  8. Нарізати на шматочки, згорнути в кульки та розкатати. Всередину вкласти начинку, закріпити краї та смажити пиріжки на розпеченій олії на сковороді.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати пончики в мікрохвильовій печі - рецепт швидкого десерту за 5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ