Щоб приготувати смачний домашній кекс, не обов'язково використовувати велику кількість продуктів. Пропонуємо рецепт популярного десерту по-фінськи, який зможе спекти навіть недосвідчена господиня.
Рецепт кексу по-фінськи
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Сметана – 200 грамів
- Сода – 1 чайна ложка
Приготування:
- У велику миску потрібно вбити яйця та додати цукор.
- Ретельно збийте їх вінчиком до розчинення цукру.
- Після цього потрібно додати сметану і соду і знову добре перемішати інгредієнти вінчиком.
- Потім поступово додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції. Тісто для кексу має вийти не надто густим, але й не дуже рідким.
- Візьміть форму для запікання і змастіть її олією.
- Влийте у форму тісто для кексу і поставте в нагріту до 200 градусів духовку.
- Запікайте домашній десерт близько 20 хвилин. Перевірити готовність кексу можна зубочисткою або сірником. Проткніть кекс і, якщо сірник залишиться сухим, він готовий.
- Дістаньте десерт із духовки і дайте йому охолонути у формі.
Після вийміть його з форми і прикрасьте за своїм бажанням. Можна присипати його цукровою пудрою або полити глазур'ю. Але навіть без цих добавок кекс по-фінськи виходить дуже смачним.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт повітряного тіста для домашніх пиріжків, який також осилить навіть кухар-початківець.