Швидка закуска із сезонних овочів: як приготувати лечо з болгарським перцем та часником без стерилізації

Автор: Лобанова Єлизавета

Лечо – популярна овочева закуска, до складу якої традиційно входять солодкий болгарський перець, помідори та навіть кабачки. Для пікантності смаку в лечо також додають часник та різні спеції. Таку закуску можна намазувати на хліб або ласувати як окремою стравою.

Швидка закуска із сезонних овочів: як приготувати лечо з болгарським перцем та часником без стерилізації - today.ua

Фудблогер Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася простим рецептом приготування лечо з помідорів та перцю на зиму без стерилізації.

Лечо з перцем на зиму

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг
  • болгарський перець – 3 кг
  • цукор – 1 склянка (180 г)
  • рослинна олія – 1 склянка (200 мл)
  • кам'яна сіль – 2 ст. л. (за смаком).

Швидка закуска із сезонних овочів: як приготувати лечо з болгарським перцем та часником без стерилізації

Популярні зараз

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

В Україні пропонують починати шкільну освіту з 3-5 років

Для початку потрібно помити і перемолоти помідори через м'ясорубку.

До отриманого томатного пюре додайте цукор, сіль, олію. Все ретельно перемішайте.

Поставте масу на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

У цей час почистіть і наріжте солодкий болгарський перець і додайте його до помідорів, що вже киплять. Доведіть масу до кипіння та готуйте ще 15 хвилин. Перець має бути м'яким, але не розпадатися.

За 5 хвилин до закінчення приготування додайте в каструлю лаврове листя та горошини перцю. За бажанням можна додавати й інші спеції, але це базовий набір.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готове лечо розкладіть у банки і закатайте кришками. Готово!

Раніше повідомлялося, як заквасити помідори в пластиковому відрі.