Лечо – популярна овочева закуска, до складу якої традиційно входять солодкий болгарський перець, помідори та навіть кабачки. Для пікантності смаку в лечо також додають часник та різні спеції. Таку закуску можна намазувати на хліб або ласувати як окремою стравою.
Фудблогер Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася простим рецептом приготування лечо з помідорів та перцю на зиму без стерилізації.
Лечо з перцем на зиму
Інгредієнти:
- помідори – 2 кг
- болгарський перець – 3 кг
- цукор – 1 склянка (180 г)
- рослинна олія – 1 склянка (200 мл)
- кам'яна сіль – 2 ст. л. (за смаком).
Для початку потрібно помити і перемолоти помідори через м'ясорубку.
До отриманого томатного пюре додайте цукор, сіль, олію. Все ретельно перемішайте.
Поставте масу на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
У цей час почистіть і наріжте солодкий болгарський перець і додайте його до помідорів, що вже киплять. Доведіть масу до кипіння та готуйте ще 15 хвилин. Перець має бути м'яким, але не розпадатися.
За 5 хвилин до закінчення приготування додайте в каструлю лаврове листя та горошини перцю. За бажанням можна додавати й інші спеції, але це базовий набір.
Готове лечо розкладіть у банки і закатайте кришками. Готово!
Раніше повідомлялося, як заквасити помідори в пластиковому відрі.