Today.ua

Швидка закуска із сезонних овочів: як приготувати лечо з болгарським перцем та часником без стерилізації

Лечо – популярна овочева закуска, до складу якої традиційно входять солодкий болгарський перець, помідори та навіть кабачки. Для пікантності смаку в лечо також додають часник та різні спеції. Таку закуску можна намазувати на хліб або ласувати як окремою стравою.

Фудблогер Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася простим рецептом приготування лечо з помідорів та перцю на зиму без стерилізації.

Лечо з перцем на зиму

Інгредієнти:

Для початку потрібно помити і перемолоти помідори через м'ясорубку.

До отриманого томатного пюре додайте цукор, сіль, олію. Все ретельно перемішайте.

Поставте масу на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

У цей час почистіть і наріжте солодкий болгарський перець і додайте його до помідорів, що вже киплять. Доведіть масу до кипіння та готуйте ще 15 хвилин. Перець має бути м'яким, але не розпадатися.

За 5 хвилин до закінчення приготування додайте в каструлю лаврове листя та горошини перцю. За бажанням можна додавати й інші спеції, але це базовий набір.

Готове лечо розкладіть у банки і закатайте кришками. Готово!

Раніше повідомлялося, як заквасити помідори в пластиковому відрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ