На святковий пасхальний стіл можна подати смачний та оригінальний десерт – сирну паску "Три шоколади". Готується вона досить просто, тож до цього процесу можна залучити всю родину.
Рецепт сирної паски з трьох видів шоколаду
Інгредієнти:
- Сир (жирний) – 600 грамів
- Жирні вершки чи сметана – 200 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Білий шоколад – 50 грамів
- Молочний шоколад – 50 грамів
- Темний шоколад – 50 грамів
- Апельсинові цукати – 30 грамів
- Горіхи – 20 грамів
Приготування:
- Спочатку потрібно перетерти через сито сир.
- Після додати в нього м'яке вершкове масло, вершки або сметану, ванільний цукор та цукрову пудру.
- Ці інгредієнти слід збити блендером до однорідної консистенції.
- Горіхи можна взяти будь-які. Їх можна підсушити на сковороді та подрібнити будь-яким зручним способом.
- Апельсинові цукати слід нарізати дрібним кубиком.
- Три види шоколаду слід розкласти по різних мисках і розтопити на паровій бані, постійно помішуючи, а потім остудити.
- Після цього сирну масу розділіть на три частини і змішайте кожну з різним видом шоколаду.
- У частину із молочним шоколадом потрібно додати горіхи, а з темним – апельсинові цукати.
- Тепер можна приступати до формування паски. Для цього потрібно взяти спеціальну форму, застелити її марлею та першим шаром викласти сирну масу з білим шоколадом, рівномірно розподіляючи.
- Потім можна викладати другий шар із молочним шоколадом та горішками.
- Третій шар – сирна маса з темним шоколадом та цукатами.
- Загорніть краї марлі та поставте зверху вантаж.
- Тарілку з паскою потрібно поставити в холодильник на добу, періодично виливаючи рідину, що виділилася.
- Перед подачею форму потрібно перевернути та зняти, акуратно розгорнувши марлю.
- За бажання можна прикрасити десерт ягодами, глазур'ю або горіхами.
Смачного!
Пропонуємо також бюджетний рецепт смачної ванільної паски.