Паска – досить непроста, хоч і дуже смачна страва. Тому не кожен кухар-початківець береться за цю випічку. Пропонуємо рецепт повітряної та ніжної сирної паски, з якою точно впорається навіть новачок у кулінарній справі.
Рецепт сирної паски в духовці
Інгредієнти:
- Сир – 500 грамів
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 150 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
- Манна крупа – 1 столова ложка
- Ванільний цукор – на смак
- Цедра лимона – на смак
- Родзинки та цукати – 100 грамів
Приготування:
- Спочатку потрібно перетерти сир через сито або перебити його блендером.
- Додайте в сир борошно та м'яке вершкове масло.
- Інгредієнти необхідно ретельно перемішати вилкою.
- Після цього в сирну масу слід додати ванільний цукор, цедру лимона, родзинки та цукати і ще раз перемішати.
- Жовтки потрібно відокремити від білків і збити їх із цукром до пишної світлої піни.
- Влийте масу в сир і перемішайте.
- Яєчні білки також потрібно збити міксером до пишної піни і додати сирну масу, акуратно перемішуючи.
- Форми для випікання змастіть вершковим маслом і обсипте манною крупою.
- Наповніть їх наполовину сирним тістом.
- Поставте в нагріту до 170 градусів духовку і випікайте 1-1,5 години. Коли верх пасок стане рум'яним, вони готові.
Але не потрібно відразу діставати їх із духовки. Краще просто вимкнути вогонь, відкрити дверцята і дочекатися, поки паски трохи охолонуть. Після їх можна виймати з форм та прикрашати.
Смачного!
Пропонуємо й інший перевірений рецепт сирної паски "Три шоколади". Вона готується без випічки.