Після новорічних свят досить складно повернутися до звичного харчування без салатів та солодкого. Але дієтологи радять на початку року перейти на легше, але ситне харчування, щоб допомогти організму відновитися. Наприклад, можна приготувати сирний суп із фрикадельками.
Ми поділимося рецептом смачного супу з насиченим сирним смаком та м'ясними фрикадельками.
Як приготувати сирний суп із фрикадельками?
Інгредієнти:
- Яловичий фарш – 400 грамів
- Картопля – 3-4 штуки
- Плавлений сир – 3 штуки
- Тонка вермішель – 90 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Яйце – 1 штука
- Лавровий лист – 2 штуки
- Сіль, перець – на смак
- Кріп чи петрушка - 2 гілочки
Приготування:
- Для початку потрібно очистити цибулю, нарізати її дрібним кубиком і обсмажити до прозорості на олії.
- Невелику кількість цибулі слід відкласти.
- Потім очистити і натерти на терці моркву.
- Її потрібно додати до сковороди і смажити з цибулею до готовності.
- У невелику миску покладіть фарш і додайте до нього яйце, цибулю, сіль та перець.
- Перемішайте та сформуйте невеликі кульки.
- Зажарку з цибулі та моркви перекладіть у каструлю і залийте двома літрами води.
- Доведіть до кипіння і покладіть у неї фрикадельки.
- Знову доведіть до кипіння та проваріть на маленькому вогні 5-7 хвилин.
- Картоплю потрібно очистити, нарізати невеликими шматочками та додати в бульйон.
- Додайте в нього сіль, перець і лавровий лист.
- Варіть суп 10-15 хвилин, після чого додайте вермішель.
- Проваріть 5 хвилин і покладіть в суп натерті на середній тертці плавлені сирки.
- Перемішайте та варіть до розчинення сиру – 2-3 хвилини.
- Після цього зніміть страву з вогню, додайте зелень і дайте постояти 5 хвилин.
- Після цього можна розливати суп по тарілках і подавати до столу.
Смачного!
Нагадаємо також рецепт пишного омлету із секретним інгредієнтом, який не дає страві "впасти".