Today.ua

Скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто

Комусь варіння яєць видасться зовсім неважким завданням, а є ті, хто досі не знає, скільки потрібно варити яйця після закипання, щоб отримати жовток у потрібній консистенції.

Варять яйця зазвичай некруто або круто. У першому варіанті жовток і білок залишаються рідкуватими, а в другому повністю застигають.

Як зварити яйця некруто і круто?

У каструлю викласти яйця, залити проточною холодною водою, щоб рідина повністю покрила їх. Якщо на шкаралупі є залишки курячого посліду або ще якісь плями чи забруднення, перед приготуванням їх краще відмити.

Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо великий вогонь. Довівши до кипіння, трохи прикручуємо, щоб яйця не підстрибували, інакше може тріснути шкаралупа.

Скільки потрібно варити:

Досвідчені господині радять обирати ємність для варіння яєць відповідно до їх розміру, щоб каструля не була великою. В іншому випадку яйця підскакуватимуть, ударятимуться об бортики і дно каструлі і можуть луснути.

Деякі додають у воду сіль – вважається, що це зменшує ризик розтріскування шкаралупи.

Нагадаємо, ми розповідали, як обрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка – є чотири перевірені способи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ