Скільки разів можна заварювати одну і ту саму порцію чаю: корисний лайфхак для любителів цього напою

Автор: Лобанова Єлизавета

Зелений чай - один із тих напоїв, повторне заварювання якого не псує смак, а навпаки, розкриває весь смаковий потенціал. Для отримання максимальної користі від зеленого чаю потрібно знати, скільки разів можна використовувати одну й ту саму порцію чайного листя.

Скільки разів можна заварювати одну і ту саму порцію чаю: корисний лайфхак для любителів цього напою - today.ua

Скільки разів можна заварювати зелений чай?

Відповідь на це питання залежить від кількох факторів, таких як тип чаю, спосіб заварювання та смакові переваги кожної конкретної людини.

Експерти сходяться на думці, що чим якісніший зелений чай, тим більше разів його можна заварювати. Наприклад, цільнолистовий зелений або білий чай можна заливати окропом до трьох-чотирьох разів, а улун або пуер - до п'яти-семи разів.

Щоразу при повторному заварюванні чаю ви отримаєте зовсім інший смак та аромат. Так, з кожним заварюванням чай втрачає свої корисні властивості, але при цьому він не стає шкідливим напоєм.

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

Спосіб заварювання також впливає на те, скільки разів можна використовувати ту саму порцію чайного листя. Якщо ви заварюєте чай у великому чайнику або кухлі, то краще використовувати його не більше двох разів, так як чайне листя буде довго знаходитися в контакті з гарячою водою і швидко виділять всі свої корисні властивості.

Скільки разів можна заварювати одну і ту саму порцію чаю: корисний лайфхак для любителів цього напою

Якщо ж ви заварюєте чай у невеликій чашці або гайвані за методом гунфу, то ви можете використовувати одну і ту ж порцію чайного листя до десяти разів, тому що ви заливаєте їх невеликою кількістю води на коротку годину.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смакові переваги також відіграють роль у тому, скільки разів можна використовувати одну й ту саму порцію чайного листя. Деякі люди вважають за краще пити лише перше чи друге заварювання, бо для них вони найсмачніші та ароматніші. Інші люблять пити чай після третього заварювання. Є й ті, хто п'є чай, не розрізняючи, який раз він був уже заварений. Отже, все дуже індивідуально.

Раніше повідомлялося, який чай вважається найшкідливішим для чоловічого здоров'я.