Зазвичай, готування борщу займає чимало часу. І щоб заощадити його, багато господинь консервують влітку борщову заправку, яка допомагає взимку прискорити процес приготування улюбленої страви. Пропонуємо простий рецепт смачної та легкої у приготуванні основи для борщу.
Як приготувати заправку на зиму?
Інгредієнти:
- Буряк – 3 кілограми
- Морква – 1 кілограм
- Цибуля – 1 кілограм
- Солодкий перець – 1 кілограм
- Помідори – 1 кілограм
- Цукор – 1 склянка
- Сіль – 3 столові ложки
- Рослинна олія – 1 склянка
- Оцет 9% - 125 мілілітрів
Приготування:
- Почати потрібно з очищення овочів.
- Потім слід подрібнити їх. Цибулю слід порізати півкільцями або дрібніше.
- Моркву треба натерти на великій або середній тертці.
- Солодкий перець необхідно нарізати тонкою соломкою, а помідори – невеликим кубиком чи півкільцями.
- Буряк натріть на великій тертці.
- Змішайте всі овочі в одній великій ємності.
- Додайте до них цукор, сіль, олію та оцет.
- Перемішайте та поставте на маленький вогонь.
- Коли овочі дадуть сік, зробіть вогонь більше і проваріть 25 хвилин.
- Гарячу заправку потрібно розкласти по стерильним банкам та закатати.
- Остудіть та перенесіть у місце для зберігання. А взимку просто використовуйте замість засмажки для борщу.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачного холодного борщу, який освіжить у спекотний літній день.