З лаваша можна зробити не лише смачні закуски, а й чудовий десерт. Пропонуємо рецепт апетитного пирога з яблуками, який готується лише 30 хвилин (а іноді й менше), але рідні та гості точно попросять добавки.
Рецепт пирога з яблуками з лаваша
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 штука
- Яблука – 5 штук
- Цукор – 150 грамів
- Вершкове масло – 50 грамів
- Яйця – 4 штуки
- Сметана – 200 грамів
- Цукрова пудра – 50 грамів
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Вершкове масло – для змащування форми
Приготування:
- Яблука потрібно помити, розрізати навпіл, видалити серцевину та порізати тонкими часточками.
- У сковороді розтопіть вершкове масло і додайте цукор.
- Помішуючи, дочекайтеся, коли розчиниться цукор і додайте яблука.
- Протушкуйте протягом 5 хвилин і зніміть сковороду з вогню.
- Форму для випікання потрібно змастити вершковим маслом.
- Лаваш розірвати на невеликі шматочки і викласти частину на дно форми.
- Наступним шаром викладіть яблука у сиропі.
- Продовжуйте чергувати шари доки не закінчаться лаваш і яблука.
- Останнім шаром має бути лаваш.
- В окремій мисці збийте до однорідної консистенції сметану, яйця, цукрову пудру та ванільний цукор.
- Цією сумішшю залийте пиріг і поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку.
- Випікайте 10 хвилин, після розріжте порційно і подавайте до столу.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт тонких млинців, у які можна загорнути будь-яку начинку.