Today.ua

Смачний десерт за пів години: рецепт апетитного пирога з лаваша та яблук

З лаваша можна зробити не лише смачні закуски, а й чудовий десерт. Пропонуємо рецепт апетитного пирога з яблуками, який готується лише 30 хвилин (а іноді й менше), але рідні та гості точно попросять добавки.

Рецепт пирога з яблуками з лаваша

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Яблука потрібно помити, розрізати навпіл, видалити серцевину та порізати тонкими часточками.
  2. У сковороді розтопіть вершкове масло і додайте цукор.
  3. Помішуючи, дочекайтеся, коли розчиниться цукор і додайте яблука.
  4. Протушкуйте протягом 5 хвилин і зніміть сковороду з вогню.
  5. Форму для випікання потрібно змастити вершковим маслом.
  6. Лаваш розірвати на невеликі шматочки і викласти частину на дно форми.
  7. Наступним шаром викладіть яблука у сиропі.
  8. Продовжуйте чергувати шари доки не закінчаться лаваш і яблука.
  9. Останнім шаром має бути лаваш.
  10. В окремій мисці збийте до однорідної консистенції сметану, яйця, цукрову пудру та ванільний цукор.
  11. Цією сумішшю залийте пиріг і поставте форму в нагріту до 180 градусів духовку.
  12. Випікайте 10 хвилин, після розріжте порційно і подавайте до столу.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт тонких млинців, у які можна загорнути будь-яку начинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ