Today.ua

Смачний розсипчастий плов з куркою: рецепт та секрети вдалої страви

Не у кожної господині завжди виходить приготувати розсипчастий та соковитий плов із куркою. Але знаючи кілька секретів, можна щоразу подавати на стіл ідеальну страву з рису з м'ясом.

Досвідчені кулінари радо діляться власними секретами про приготування різних страв. І ми розповімо про їхні рекомендації щодо плову.

Розсипчастий плов з куркою

Для початку слід правильно вибрати рис. Краще використовувати жасмин чи басматі, але й довгозернистий може підійти. Перед додаванням його у страву, рис потрібно ретельно промити і запарити на 10 хвилин у гарячій воді.

Що стосується спецій, то обов'язково потрібно класти у страву цілу головку часнику, барбарис, зіру, мелений червоний та чорний перець, а також цілий стручок гострого перцю. Також можна додати чебрець, хмелі-сунелі, сухофрукти та коріандр.

Готувати плов слід у казані з товстими стінками. У ньому рис точно залишиться розсипчастим.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У чавунному казані потрібно добре розігріти олію і обсмажити на ній м'ясо.
  2. Цибулю слід очистити, нарізати півкільцями і додати до м'яса.
  3. Моркву необхідно очистити та нарізати соломкою, після чого обсмажити її разом із м'ясом та цибулею.
  4. Коли приготується морква, в казан слід залити стільки гарячої води, щоб вона на 2 сантиметри покривала м'ясо.
  5. Потім додати очищену, але не розділену на часточки головку часнику, гострий перець та спеції.
  6. Посолити, накрити кришкою та варити на невеликому вогні близько 20 хвилин.
  7. Після цього потрібно всипати рис і протушкувати протягом 20 хвилин, не накриваючи посуд кришкою.
  8. Далі слід вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і дати постояти плову 15-20 хвилин.
  9. Потім вийняти часник і гострий перець і подавати на стіл.

Смачного!

А раніше ми розповідали про те, як зварити розсипчасту гречку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ