Не у кожної господині завжди виходить приготувати розсипчастий та соковитий плов із куркою. Але знаючи кілька секретів, можна щоразу подавати на стіл ідеальну страву з рису з м'ясом.
Досвідчені кулінари радо діляться власними секретами про приготування різних страв. І ми розповімо про їхні рекомендації щодо плову.
Розсипчастий плов з куркою
Для початку слід правильно вибрати рис. Краще використовувати жасмин чи басматі, але й довгозернистий може підійти. Перед додаванням його у страву, рис потрібно ретельно промити і запарити на 10 хвилин у гарячій воді.
Що стосується спецій, то обов'язково потрібно класти у страву цілу головку часнику, барбарис, зіру, мелений червоний та чорний перець, а також цілий стручок гострого перцю. Також можна додати чебрець, хмелі-сунелі, сухофрукти та коріандр.
Готувати плов слід у казані з товстими стінками. У ньому рис точно залишиться розсипчастим.
Інгредієнти:
- Курка – 1 кілограм
- Цибуля – 1 кілограм
- Морква – 1 кілограм
- Часник – 1 головка
- Рослинна олія – 200 мілілітрів
- Спеції – на смак
Приготування:
- У чавунному казані потрібно добре розігріти олію і обсмажити на ній м'ясо.
- Цибулю слід очистити, нарізати півкільцями і додати до м'яса.
- Моркву необхідно очистити та нарізати соломкою, після чого обсмажити її разом із м'ясом та цибулею.
- Коли приготується морква, в казан слід залити стільки гарячої води, щоб вона на 2 сантиметри покривала м'ясо.
- Потім додати очищену, але не розділену на часточки головку часнику, гострий перець та спеції.
- Посолити, накрити кришкою та варити на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- Після цього потрібно всипати рис і протушкувати протягом 20 хвилин, не накриваючи посуд кришкою.
- Далі слід вимкнути вогонь, накрити казан кришкою і дати постояти плову 15-20 хвилин.
- Потім вийняти часник і гострий перець і подавати на стіл.
Смачного!
А раніше ми розповідали про те, як зварити розсипчасту гречку.