Буряк входить до складу багатьох страв, не тільки борщу та вінегрету. Є багато рецептів корисних та смачних салатів та закусок з буряком, які потрібно спробувати хоча б раз у житті. Для обіду чи вечері відмінно підійде легкий буряковий салат із фетою, цибулею та консервованим тунцем.
Салат з буряком
Інгредієнти:
- відварений буряк
- мікс листя салату
- червона цибуля
- консервований тунець
- фета
- гарбузове насіння або горішки
Заправка:
- оливкова олія – 1 ст. л.
- мед - 1 ч. л.
- діжонська гірчиця (або зернах) – 1 ч. л.
- апельсиновий сік – 2 ст. л.
- сіль, італійські трави.
Буряк відварити або запікати в духовці, після чого почистити і поріжте великим кубиком.
Перекладіть у глибоку тарілку мікс салатів, зверху викладіть буряк, тунець, порізаний сир та присипте насінням.
Змішайте інгредієнт для заправки і полийте соусом салат.
Страву можна подавати до столу відразу ж, а можна поставити на півгодини у холодильник.
Буряк та фета входять до складу багатьох закусок. Також буряк добре поєднується з капустою, цибулею, журавлиною, родзинками, чорносливом, яблуками та горіхами.
Раніше повідомлялося, що не можна робити при варінні буряків, щоб овоч не втратив соковитість та колір.