Випічка ніколи не належала до дієтичних страв, але можна приготувати низькокалорійний десерт. Яблучний пиріг вийде навіть смачнішим за шарлотку – з великою кількістю начинки та мінімумом тіста.
Відомий кулінарний блогер Alina Foodee поділилася YouTube рецептом яблучного пирога, який точно не зашкодить фігурі. Він ніжний та соковитий, з дивовижним ароматом та пікантним смаком.
Інгредієнти
- 1 кг яблук;
- 2 яйця;
- 100 мл молока;
- 50 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 70 г борошна;
- цедра одного лимона.
Приготування
Збийте яйця з цукром та сіллю – вона потрібна для збалансування смаку. Додайте просіяне борошно і цедру одного лимона (його потрібно натерти на тертці). Залишається влити молоко і перемішати тісто віночком.
Яблука потрібно очистити від шкірки та нарізати тонкими пластинками. Попередньо видаліть із фруктів перетинки та кісточки. Нарізані яблука слід опустити в тісто і перемішати їх лопаткою.
Аліна порадила застелити низ форми пергаментом, а також підготувати "французьку сорочку", щоб яблучний пиріг не підгорів. Для цього обмажте внутрішні стінки форми маслом по всьому діаметру, а зверху присипте борошном.
Перемістіть тісто з яблуками у форму, розрівняйте і випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий десерт можна посипати цукровою пудрою. Це роблять перед подачею, бо на гарячій випічці вона одразу розтане.
"Дуже класний пиріг! Цедра лимона в тісті надає особливої родзинки та смаку! Так мало тіста, але дуже багато яблучної начинки!" - зазначила блогерша.
Раніше повідомлялося, які три інгредієнти не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати смак випічки.