Смажена картопля – культова страва, яку ніяк не можна віднести до категорії дієтичних. Однак, якщо є бажання з'їсти по-справжньому смачний гарнір, сміливо радуйте себе. Спробуйте використати секретний інгредієнт – тоді точно ніхто не залишиться байдужим.
Щоб смажена картопля вийшла хрусткою, її потрібно нарізати на кружечки, соломкою або скибочками та покласти на 30-60 хвилин в миску з холодною водою. Це необхідно, щоб прибрати зайвий крохмаль. Також слід обов'язково просушити картоплю паперовими рушниками, і лише після цього починати готувати.
Інгредієнти
- картопля – 5-6 штук
- цибулина
- часник – 3 з.
- сіль та спеції за смаком
- підчеревина - 250-350 г
- зелень
Приготування
Смажити картоплю можна і на олії. Але на салі вона виходить набагато смачнішою. Ідеально використовувати саме підчеревок, в якому більше м'яса. Обсмажте його, потім заберіть в окрему ємність і відправте готувати картоплю.
Не накривайте сковороду кришкою, інакше вийде тушкована, а не смажена страва. Смажте картопля на середньому вогні. Коли нижній шар підрум'яниться, акуратно переверніть картоплю і додайте нарізану соломкою цибулю.
Намагайтеся рідко перевертати овочі, щоб зберегти форму. Коли вони будуть майже готові, посоліть страву, додайте перець та улюблені прянощі. Часник потрібно пропустити через прес і також додати. Перед подачею посипте картоплю дрібно нарізаною зеленню.
Смажена картопля ідеально поєднується зі свіжими овочевими салатами, а також з маринованими огірками, помідорами та грибами. Смачного!
Раніше було названо три заборонені інгредієнти для смаженої картоплі – їх краще не додавати.