Смажена картопля як у ресторані: рецепт смачного гарніру із золотистою скоринкою

Автор: Леся Ловіцька

Смажена картопля виходить ідеальною у шеф-кухарів у ресторані, а вдома відтворити рецепт не завжди виходить. Досвідчені кулінари розкрили секрети смачного гарніру із золотистою скоринкою.

Смажена картопля як у ресторані: рецепт смачного гарніру із золотистою скоринкою  - today.ua

Смажену картоплю не можна віднести до страв, які дієтологи радять для правильного харчування. Однак бувають моменти, коли хочеться забути про заборони і побалувати себе не найкориснішою, але дуже смачною, ситною й до того ж недорогою стравою.

Щоб картопля вийшла хрумкою зовні і м'якою всередині, потрібно спочатку правильно обрати сорт. Для смаження слід брати картоплю із середнім вмістом крохмалю, а не з високим, який більше підходить для приготування пюре. Це бульби з жовтою чи червоною шкіркою.

Секрети приготування смаженої картоплі

Головне – позбутися зайвої вологи та крохмалю в картоплю. Для цього її потрібно почистити, нарізати та промити холодною водою. Зайву рідину слід прибрати паперовими рушниками, на які слід висипати шматочки картоплі.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Другий момент – слід добре розігріти олію для смаження та вибрати відповідну ємність для термічної обробки. Картопля повинна кипіти в розжареному маслі - так вона отримає хрустку скоринку і при цьому залишиться м'якою всередині.

Не можна занурювати скибочки картоплі у недостатньо нагріту олію та смажити її на повільному вогні. Так овоч стане занадто м'яким і розвариться замість того, щоб зберегти форму і стати фрі.

Смажена картопля як у ресторані: рецепт смачного гарніру із золотистою скоринкою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Третій момент – неправильний час для додавання спецій та солі. Оптимально, якщо вводити їх в кінці приготування або відразу після того, як картопля ще не охолола. Якщо посолити її на початку смаження, вона вбере в себе занадто багато олії і стане "мокрою", а не хрумкою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як змінилися ціни на овочі із борщового набору. Злетіли ціни на молоду картоплю, а овоч старого врожаю продають за доступнішою вартістю.