Today.ua

Смажена картопля з хрусткою скоринкою: який секретний інгредієнт зробить страву пікантнішою

Смажена картопля зазвичай дуже швидко зникає зі столу, особливо, якщо картопелька в міру хрустка і сама по собі смачна. Щоб страва вийшла ще більш пікантною, спробуйте додати до неї ще один інгредієнт, який багато господинь напевно не додають. Обсмажте картоплю в борошні, і тоді вона не буде розвалюватися на сковорідці і вийде такою ж смачною, як у бабусі в селі.

Смажена картопля на сковороді в клярі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для початку помийте і очистіть картоплю. Наріжте овоч брусочками або кружальцями, дивлячись як ви любите.

Добре обваляйте скибочки картоплі в борошні і відправте її смажитися на розігріту сковороду з рослинною олією. Під час приготування злегка посипте картоплю борошном. Тоді у неї з'явиться хрустка скоринка.

Якщо в рослину олію  додати шматочок вершкового масла, тоді страва вийде ще більш пікантною. Смажте картоплю на великому вогні, перевертаючи кожні 4-5 хв. Кришкою накривати не варто, тоді картопля вийде не такою хрусткою. Солити і додавати спеції в картоплю можна за 5 хвилин до готовності.

Якщо ви любите картоплю з цибулею, тоді спочатку обсмажте на сковороді дрібно нарізану цибулю, і не виливаючи масло, починайте смажити картоплю. Цибулю потрібно прибрати, щоб вона не горіла, а в кінці приготування покласти її до картоплі.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати хрустку картоплю в духовці, яку можна подавати як гарнір з будь-яким соусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ