Смажена картопля з медом: рецепт гарніру з хрусткою скоринкою та оригінальним смаком

Автор: Ольга Березовська

Багато людей люблять смажену картоплю. Хтось готує її з цибулею, хтось надає перевагу фрі. А деякі кулінари додають у страву мед, щоб зробити її цікавішою на смак.

Смажена картопля з медом: рецепт гарніру з хрусткою скоринкою та оригінальним смаком - today.ua

Завдяки меду смажена картопля виходить з апетитною і хрусткою скоринкою, а спеції надають їй неповторного смаку і аромату. Ми поділимося рецептом цього чудового гарніру, який не соромно подати навіть на святковий стіл.

Як приготувати смажену картоплю з медом?

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 штук середнього розміру
  • Рідкий мед – 1 чайна ложка
  • Часник – 1 зубчик
  • Вершкове масло – 30 грамів
  • Рослинна олія – 3 столові ложки
  • Прованські трави – 1 столова ложка
  • Сіль - на смак

Смажена картопля з медом: рецепт гарніру з хрусткою скоринкою та оригінальним смаком

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Картоплю необхідно очистити, помити та нарізати на 4 частини.
  2. Після цього потрібно покласти її в каструлю, залити водою, трохи підсолити і проварити 10-15 хвилин.
  3. Потім на сковороді слід розтопити вершкове масло і додати до нього рослинну олію і мед.
  4. Перемішати та додати до сковороди картопляні часточки.
  5. Посипте картоплю прованськими травами і додайте подрібнений часник та сіль.
  6. Перемішайте та обсмажуйте на великому вогні до утворення рум'яної скоринки.
  7. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню.

Смажена картопля з медом: рецепт гарніру з хрусткою скоринкою та оригінальним смаком

Популярні зараз

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Ціни на бензин в Україні зросли до рекордного значення

Смачного!

Пропонуємо також цікавий варіант смаженої картоплі за болгарським рецептом.