Рибні котлети - це смачна і легка страва, яку може приготувати навіть кулінар-початківець. Пропонуємо рецепт котлет з хеку, які виходять соковиті та м'які всередині та з апетитною хрусткою скоринкою ззовні.
Як приготувати рибні котлети?
Інгредієнти:
- Хек – 600 грамів
- Яйце – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Вершкове масло – 50 грамів
- Панірувальні сухарі – 5 столових ложок
- Рослинна олія – 4 столові ложки
- Сіль та чорний перець – на смак
Приготування:
- Якщо риба заморожена, її потрібно повністю розморозити, потім промити і обсушити.
- Пропустіть філе хека через м'ясорубку або подрібніть блендером.
- Цибулю необхідно почистити і дуже дрібно нарізати або прокрутити через м'ясорубку і додати в рибний фарш.
- Туди ж вбийте яйце, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. На цьому етапі до фаршу можна додати й інші спеції – прованські трави, чебрець або лимонний перець.
- Добре вимісіть фарш.
- Вершкове масло потрібно порізати на невеликі кубики.
- Тепер можна починати формувати котлети. Для цього необхідно взяти трохи фаршу, зробити з нього коржик на долоні, покласти в центр шматочок вершкового масла і загорнути, надаючи форму котлеті.
- Обвалюйте котлети в панірувальних сухарях і обсмажуйте на розігрітій олії з кожного боку по 7-10 хвилин.
- Потім зробіть мінімальний вогонь, накрийте сковороду з котлетами кришкою і доведіть до готовності.
- Готові рибні котлети можна подавати на стіл із картоплею, рисом або будь-яким гарніром.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт котлет з курячого м'яса та з секретним інгредієнтом, який робить смак страви значно цікавішою.