Соковиті домашні чебуреки із бездріжджового тіста: як посмажити без зайвої олії

Автор: Лобанова Єлизавета

Чебуреки – це національна страва кримськотатарської кухні, проте вона готується у багатьох українських сім'ях, бо це справжній делікатес. У традиційному рецепті чебуреки обсмажуються у великій кількості олії, але в домашніх умовах ви можете смажити їх і без олії, якщо не хочете, щоб страва вийшла занадто масною. Головне вибрати смачне м'ясо (баранину чи яловичину) і зробити правильне тісто.

Соковиті домашні чебуреки із бездріжджового тіста: як посмажити без зайвої олії - today.ua

Ми розповімо вам, як приготувати чебуреки на бездріжджовому тісті. М'ясо для начинки можна брати навіть куряче, адже ніхто не забороняє експериментувати зі смаками.

Чебуреки: рецепт

Інгредієнти:

Тісто:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • борошно – 500 г
  • вода – 320 мл
  • сіль - 1 ч. л.
  • олія – 1 ст. л.

Начинка:

  • м'ясний фарш
  • цибуля
  • сіль
  • перець

Соковиті домашні чебуреки із бездріжджового тіста: як посмажити без зайвої олії Для тіста змішуємо в одній мисці воду, олію, сіль і борошно. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, після чого накриваємо рушником та даємо відпочити ще 20 хвилин.

Для начинки перемелюємо через м'ясорубку філе та цибулю. Додаємо сіль, перець, за бажанням інші спеції. Все добре перемішуємо.

Готове тісто ділимо на однакові шматочки. Кожен шматок тіста тонко розкочуємо, викладаємо начинку всередину та формуємо чебуреки, заліплюючи краї вилкою.

Обсмажуємо чебуреки на сухій сковороді по 5 хвилин із кожного боку. Готові чебуреки змащуємо вершковим маслом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як смачно посмажити картоплю в мундирі з часниковим соусом.

Головне