Страви з буряків стають популярними в осінній період, коли організм потребує сезонних вітамінів. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, пропонуємо приготувати одну просту закуску, до складу якої входить буряк, часник, різні спеції та трави, а пікантності та соковитості страві надає особливий маринад.
На приготування цієї закуски з буряка вам знадобиться трохи більше 30 хвилин. Всі інгредієнти доступні, важливо лише їх правильно змішати між собою.
Рецептом соковитих маринованих буряків поділилася фудблогер Наталія на своїй сторінці в Instagram.
Буряк у маринаді
Інгредієнти:
- буряк – 600 г
- петрушка – 10 г
- оливкова олія - 1-1.5 ст.л.
- сіль - за смаком
- чорний перець – за смаком
Для маринаду:
- оливкова олія – 2 ст.л.
- часник – 2-3 зубчики
- мед – 1 ч. л.
- бальзамічний оцет – 1 ст.
Буряк чистимо і ріжемо великими кубиками або брусочками. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
Змащуємо деко оливковою олією і запікаємо буряк у розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.
Перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.
В цей час готуємо маринад. Додаємо в одну тарілку подрібнений часник, трохи меду, оливкову олію та оцет. Ретельно перемішуємо.
Коли буряк готовий, викладаємо його на тарілку, посипаємо зверху подрібненою петрушкою і поливаємо маринадом. Зверху додаємо сіль та перець за смаком.
Залишаємо буряк постояти в маринаді буквально 30 хвилин. Найкраще накрити тарілку із закускою харчовою плівкою та відправити її в холодильник. Через добу буряк просочиться і буде ще смачнішим.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат із буряка з корисною заправкою.