Today.ua

Соковитий маринований буряк з травами та часником: буде готовий вже за 30 хвилин

Страви з буряків стають популярними в осінній період, коли організм потребує сезонних вітамінів. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, пропонуємо приготувати одну просту закуску, до складу якої входить буряк, часник, різні спеції та трави, а пікантності та соковитості страві надає особливий маринад.

На приготування цієї закуски з буряка вам знадобиться трохи більше 30 хвилин. Всі інгредієнти доступні, важливо лише їх правильно змішати між собою.

Рецептом соковитих маринованих буряків поділилася фудблогер Наталія на своїй сторінці в Instagram.

Буряк у маринаді

Інгредієнти:

Для маринаду:

Буряк чистимо і ріжемо великими кубиками або брусочками. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Змащуємо деко оливковою олією і запікаємо буряк у розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.

Перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.

В цей час готуємо маринад. Додаємо в одну тарілку подрібнений часник, трохи меду, оливкову олію та оцет. Ретельно перемішуємо.

Коли буряк готовий, викладаємо його на тарілку, посипаємо зверху подрібненою петрушкою і поливаємо маринадом. Зверху додаємо сіль та перець за смаком.

Залишаємо буряк постояти в маринаді буквально 30 хвилин. Найкраще накрити тарілку із закускою харчовою плівкою та відправити її в холодильник. Через добу буряк просочиться і буде ще смачнішим.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат із буряка з корисною заправкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ