Чай та кава - два найпопулярніші напої у світі, і п'ють їх, як правило, з цукром. Вчені Лейденського університету з Нідерландів провели дослідження, щоб з'ясувати, чи впливає звичка підсолоджувати гарячі напої на тривалість життя. Результати були опубліковані в науковому журналі PLOS One.
Експерти проаналізували дані близько 3 тисяч осіб, які регулярно пили чай та каву з цукром.
За результатами експерименту вчені зробили висновок, що додавання помірної кількості цукру до гарячих напоїв (приблизно 1 чайна ложка) не впливає на тривалість життя і не пов'язане з передчасною смертю.
Популярні зараз
Зеленський пояснив свою позицію щодо демобілізації в Україні
Для накопичувальної пенсії вираховуватимуть 9% від зарплати, - Жолнович
У Мінсоцполітики заявили, що призупинення програм USAID не є критичним для України
Найближчим часом українські АЗС не підвищуватимуть ціни, - експерт
Для порівняння, вміст цукру в газованих напоях значно вищий і становить більшу небезпеку для здоров'я, ніж чай або кава.
Таким чином фахівці прийшли до висновку, що розумне використання цукру в дозволених дозах вважається безпечним. Ця доза для кожної людини може відрізнятися. Також варто враховувати загальну кількість спожитого цукру на добу. Якщо чай або кава з цукром - єдине ваше джерело глюкози за день, тоді шкоди ніякої не буде. Але якщо ви з'їдаєте шматочок тортика чи цукерку, запиваючи їх при цьому кавою чи чаєм, тоді цукор у напої явно вже буде зайвим.
Раніше повідомлялося, чому не можна пити каву та чай із паперових стаканчиків.