Стало відомо, скільки цукру можна додавати у чай та каву без шкоди для організму

Автор: Лобанова Єлизавета

Чай та кава - два найпопулярніші напої у світі, і п'ють їх, як правило, з цукром. Вчені Лейденського університету з Нідерландів провели дослідження, щоб з'ясувати, чи  впливає звичка підсолоджувати гарячі напої на тривалість життя. Результати були опубліковані в науковому журналі PLOS One.

Стало відомо, скільки цукру можна додавати у чай та каву без шкоди для організму - today.ua

Експерти проаналізували дані близько 3 тисяч осіб, які регулярно пили чай та каву з цукром.

За результатами експерименту вчені зробили висновок, що додавання помірної кількості цукру до гарячих напоїв (приблизно 1 чайна ложка) не впливає на тривалість життя і не пов'язане з передчасною смертю.

Стало відомо, скільки цукру можна додавати у чай та каву без шкоди для організму

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

Для порівняння, вміст цукру в газованих напоях значно вищий і становить більшу небезпеку для здоров'я, ніж чай або кава.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Таким чином фахівці прийшли до висновку, що розумне використання цукру в дозволених дозах вважається безпечним. Ця доза для кожної людини може відрізнятися. Також варто враховувати загальну кількість спожитого цукру на добу. Якщо чай або кава з цукром - єдине ваше джерело глюкози за день, тоді шкоди ніякої не буде. Але якщо ви з'їдаєте шматочок тортика чи цукерку, запиваючи їх при цьому кавою чи чаєм, тоді цукор у напої явно вже буде зайвим.

Раніше повідомлялося, чому не можна пити каву та чай із паперових стаканчиків.