Мало хто відмовиться від свіжоприготовлених голубців з фаршем та рисом, проте не у всіх господарок ця страва виходить як слід. Шеф-кухарі розповіли, які основні помилки робить майже кожен.
Причин, чому голубці вийшли сухими і несмачними, може бути кілька - ось деякі з них:
Підготовка капусти
Не можна використовувати сире капустяне листя через їх твердість. Для початку потрібно зняти кілька верхніх листків, помістити качан у окріп, проварити пару хвилин, дістати, зняти кілька верхніх листочків, і так повторити кілька разів. Після цього з ошпарених листків потрібно зрізати тверді жили.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Фарш
Сухими голубці вийдуть скоріше якщо брати дієтичний фарш – курку чи яловичину. Найкраще підходить свинина або додавання у фарш сала.
Рис
Рис повинен бути зварений до напівготовності, так як сирий і навіть замочений рис вбере дуже багато соку з фаршу і страва буде сухою.
Зажарка
Соковитості страві додасть засмажка з цибулі та моркви, яку потрібно додати до фаршу.
Соус
І найголовніше – це соус. Багато хто використовують томатну заливку, але досвідчені господині знають, що найкраще використовувати сметанний соус. Для цього сметану потрібно розвести окропом або бульйоном, додати сіль, часник та чорний мелений перець.
Нагадаємо, названо два секретні інгредієнти, які потрібно додати у фарш для приготування ідеальних котлет.