Рибні консерви можна використовувати для приготування різних закусок та салатів. Але вони також підходять для перших страв. Пропонуємо рецепт апетитного та легкого супу з сардиною та рисом.
Суп із сардиною та рисом – рецепт
Інгредієнти:
- Рис – 1 столова ложка з гіркою
- Картопля – 4 штуки
- Морква – 1 штука
- Цибуля – 1 штука
- Консерви "сардини в олії" – 1 банка
- Лавровий лист – 2 штуки
- Сіль та спеції – на смак
- Кріп або петрушка – кілька гілочок
Приготування:
- Для початку слід підготувати овочі. Їх треба очистити та подрібнити: картоплю порізати середнім кубиком, моркву натерти на тертці, а цибулю дрібно порізати.
- Покладіть картоплю в каструлю і залийте питною водою.
- Поставте на вогонь.
- Коли вода закипить, додайте сіль, чорний перець та лавровий лист.
- Варіть картоплю до напівготовності.
- Додайте в каструлю рис і перемішайте, щоб він не прилипнув до дна.
- Потім слід обсмажити цибулю та моркву на олії.
- Засмажку також потрібно додати в каструлю.
- Варіть суп до готовності рису, а потім додайте до нього сардини, які потрібно поламати руками та дістати хребет.
- Доведіть суп до кипіння та зніміть з вогню.
- Додайте подрібнену зелень.
- Дайте страві постояти 10-15 хвилин і можна подавати на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт ніжної курячої ковбаси, яким поділився переможець кулінарного шоу "МастерШеф".