Today.ua

Супершоколадний відомий турецький тор: рецепт повітряного десерту для всієї родини

Торт з шоколадом та кремом за цим рецептом виходить повітряний та ніжний. Від нього неможливо відірватися – просити добавки будуть і домочадці, і гості.

Готується він просто. У два заходи: приготування бісквіту в духовці та просочення в холодильнику.

Турецький шоколадний торт - рецепт

Інгредієнти:

для бісквіту:

для крему:

для глазурі:

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати борошно, какао та розпушувач.
  2. Яйця збити міксером на максимальній потужності 1-2 хвилини.
  3. Поступово ввести суху суміш у яєчну, постійно помішуючи, щоб не було грудок і не опало тісто.
  4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, вилити тісто і готувати 30-35 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці.
  5. Поки запікається бісквіт, готуємо глазур: у мисці змішуємо молоко, цукор та какао – поставити на вогонь і після закипання готувати 20 секунд. Зняти з вогню та перемішати з вершковим маслом.
  6. Для крему змішуємо охолоджені вершки з Філадельфією та цукровою пудрою – збиваємо міксером до стійких піків. Додаємо 1 ст. л. какао і перемішуємо.
  7. Дістати бісквіт із духовки та ще гарячим залити молоком. Зверху змащуємо кремом і через сито насипаємо глазур.
  8. Чекаємо, поки охолоне, і відправляємо в холодильник на годину, а краще на ніч.

Пропонуємо спробувати також приготувати французький пиріг "Тарт-татен". Назва цієї випічки у перекладі означає "перевернутий пиріг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ