Торт з шоколадом та кремом за цим рецептом виходить повітряний та ніжний. Від нього неможливо відірватися – просити добавки будуть і домочадці, і гості.
Готується він просто. У два заходи: приготування бісквіту в духовці та просочення в холодильнику.
Турецький шоколадний торт - рецепт
Інгредієнти:
для бісквіту:
- 80 г борошна
- 30 г какао
- 1 пачка розпушувача
- 3 яйця
- 180 г цукру
- 50 мл молока
для крему:
- 300 мл 33% вершків
- 100 г сиру Філадельфії
- 4 ст. л. цукрової пудри
- 1 ст. л. какао
для глазурі:
- 40 г какао
- 50 г цукру
- 200 мл молока
- 20 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- У мисці змішати борошно, какао та розпушувач.
- Яйця збити міксером на максимальній потужності 1-2 хвилини.
- Поступово ввести суху суміш у яєчну, постійно помішуючи, щоб не було грудок і не опало тісто.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом, вилити тісто і готувати 30-35 хвилин у розігрітій до 170 градусів духовці.
- Поки запікається бісквіт, готуємо глазур: у мисці змішуємо молоко, цукор та какао – поставити на вогонь і після закипання готувати 20 секунд. Зняти з вогню та перемішати з вершковим маслом.
- Для крему змішуємо охолоджені вершки з Філадельфією та цукровою пудрою – збиваємо міксером до стійких піків. Додаємо 1 ст. л. какао і перемішуємо.
- Дістати бісквіт із духовки та ще гарячим залити молоком. Зверху змащуємо кремом і через сито насипаємо глазур.
- Чекаємо, поки охолоне, і відправляємо в холодильник на годину, а краще на ніч.
Пропонуємо спробувати також приготувати французький пиріг "Тарт-татен". Назва цієї випічки у перекладі означає "перевернутий пиріг".