Today.ua

Тісто для вареників з вишнею, яке легко ліпиться та тримає форму: рецепт

Починається сезон вишні, тому саме час приготувати на обід чи вечерю смачні вареники з цією ягодою. Пропонуємо рецепт тіста, яке відмінно ліпиться та тримає форму під час приготування.

Рецепт тіста для вареників з вишнею

Інгредієнти:

Начинка:

Приготування:

  1. У глибоку миску вбийте яйце, додайте дрібку солі і збийте вилкою або вінчиком до однорідності.
  2. Борошно потрібно просіяти і більшу частину додати до миски зі збитим яйцем.
  3. Перемішайте, щоб вийшла комковата і в'язка маса. Головне – щоб намокло борошно.
  4. Закип'ятіть воду і додайте в тісто, перемішуючи ложкою.
  5. Після додавайте в тісто борошно, що залишилося, замішуючи його руками, щоб вийшло еластичне, м'яке тісто, яке не липне до рук.
  6. Відкладіть його "відпочити", а поки що можна зайнятися начинкою.
  7. Вишню потрібно помити та дістати кісточки.
  8. Посипте ягоди цукром і перемішайте.
  9. Потім потрібно розкатати тісто, вирізати з нього кружки, покласти в центр кожного по кілька ягід і защипнути краї.
  10. Щоб зварити вареники з вишнею, потрібно налити в каструлю воду, додати дрібку солі та закип'ятити.
  11. У киплячу воду покладіть вареники та проваріть близько семи хвилин.
  12. Подавайте вареники зі сметаною чи медом.

Смачного!

Нагадаємо також про те, як вибрати стиглу та солодку вишню на ринку чи в магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ