Починається сезон вишні, тому саме час приготувати на обід чи вечерю смачні вареники з цією ягодою. Пропонуємо рецепт тіста, яке відмінно ліпиться та тримає форму під час приготування.
Рецепт тіста для вареників з вишнею
Інгредієнти:
- Борошно - 400-600 грамів
- Вода – 200 мілілітрів
- Яйце – 1 штука
- Сіль – дрібка
Начинка:
- Вишня – 400 грамів
- Цукор – 3 столові ложки
Приготування:
- У глибоку миску вбийте яйце, додайте дрібку солі і збийте вилкою або вінчиком до однорідності.
- Борошно потрібно просіяти і більшу частину додати до миски зі збитим яйцем.
- Перемішайте, щоб вийшла комковата і в'язка маса. Головне – щоб намокло борошно.
- Закип'ятіть воду і додайте в тісто, перемішуючи ложкою.
- Після додавайте в тісто борошно, що залишилося, замішуючи його руками, щоб вийшло еластичне, м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Відкладіть його "відпочити", а поки що можна зайнятися начинкою.
- Вишню потрібно помити та дістати кісточки.
- Посипте ягоди цукром і перемішайте.
- Потім потрібно розкатати тісто, вирізати з нього кружки, покласти в центр кожного по кілька ягід і защипнути краї.
- Щоб зварити вареники з вишнею, потрібно налити в каструлю воду, додати дрібку солі та закип'ятити.
- У киплячу воду покладіть вареники та проваріть близько семи хвилин.
- Подавайте вареники зі сметаною чи медом.
Смачного!
Нагадаємо також про те, як вибрати стиглу та солодку вишню на ринку чи в магазині.