Today.ua

Томатний сік на зиму без оцту та цукру: простий рецепт закатки із трьох інгредієнтів

Всього три інгредієнти потрібні для того, щоб приготувати ідеальний томатний сік на зиму. Його можна зберігати за кімнатної температури, використовувати для супів, борщів та інших страв.

Томатний сік - рецепт

Завдяки лимонній кислоті томатний сік можна зберігати у квартирі при кімнатній температурі.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Помідори залити холодною водою та залишити на 30 хвилин.
  2. Через відведений час обрізати зіпсовані місця і видалити плодоніжки.
  3. Викласти помідори у велику каструлю та проварити на середньому вогні під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи чистою дерев'яною лопаткою.
  4. Вимкнути вогонь та залишити помідори доходити під кришкою.
  5. Коли помідори охолонуть, але все ще будуть теплі, помідори перетерти через сито в чисту каструлю за допомогою ложки, видавлюючи сік.
  6. Сік поставити на плиту, додати сіль та лимонну кислоту. Коли маса закипить, проварити 5 хвилин.
  7. Розлити томатний сік за стерилізованими банками і закатати кришками.

Пропонуємо також спробувати приготувати густе яблучне повидло. Дуже простий і смачний рецепт із трьох інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ