Сезон заготовок на зиму у розпалі. У воєнний час домашня консервація стала на вагу золота, тому навіть ті господарки, які раніше нічого не консервували, цього року освоюють нові навички. Популярністю користуються найпростіші рецепти, на приготування яких не витрачається багато часу та інгредієнтів. Якщо ви запаслися томатами, то пропонуємо простий рецепт приготування томатного соку, який стане знахідкою взимку.
Крім помідорів і солі, більше ніякі продукти вам не знадобляться. У сік не потрібно додавати цукор та підсилювачі смаку. Головне, вибрати смачні томати, і тоді натуральний напій радуватиме вас своїм смаком усю зиму.
Для заготівлі томатного соку вам знадобляться:
- помідори – 1,5 кг;
- сіль – 10 г;
- м'ясорубка або соковитискач;
- банки;
- кришки.
Добре промийте томати під проточною водою.
Розріжте овочі на четвертинки або половинки (якщо томати не великі) і пропустіть через м'ясорубку чи соковижималку.
Популярні зараз
Євро незабаром замінить долар: заява Національного банку України
Глава МЗС повідомив, коли F-16 з'являться в українському небі
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації
Українські банки масово блокують карти клієнтів: названо причини
Перелийте томатний сік у каструлю, поставте на плиту, доведіть до кипіння та проваріть кілька хвилин на сильному вогні. Зменшіть вогонь і тримайте сік на плиті ще 20 хвилин, періодично помішуючи.
Банки та кришки простерилізуйте.
Розлийте томатний сік по стерильним банкам і одразу ж закатайте.
Переверніть банки, накрийте та поставте в темне прохолодне місце.
Раніше повідомлялося, як приготувати лечо на зиму у мультиварці без стерилізації.