Тонкі ажурні млинці на кислому молоці: як приготувати ідеальну страву на сніданок для всієї родини

Автор: Лобанова Єлизавета

Млинці - це найпопулярніша та улюблена багатьма страва на сніданок. Основним інгредієнтом у рецепті млинців може бути як молоко, так і кефір, і кисле молоко. Все залежить від того, млинці якої консистенції ви любите. Якщо хочете приготувати тонкі та ажурні млинці, в які легко буде загортати начинку, тоді записуйте наш рецепт.

Тонкі ажурні млинці на кислому молоці: як приготувати ідеальну страву на сніданок для всієї родини - today.ua

Кисле молоко - найкраща основа тіста для ніжних та тонких млинців. Завдяки взаємодії кислого молока з содою тісто наповнюється бульбашками повітря, і млинці виходять з безліччю дрібних дірочок. У такі млинці можна загортати будь-яку начинку.

Тонкі млинці на кислому молоці

Інгредієнти:

  • Кисле молоко - 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Соняшникова олія - 30 г
  • Борошно - 200 г
  • Сода харчова - щіпка

Тонкі ажурні млинці на кислому молоці: як приготувати ідеальну страву на сніданок для всієї родини Молоко злегка підігрійте у мікрохвильовій печі. Перелийте в глибокий посуд. Вбийте в молоко яйця, додайте сіль, цукор, соду та олію. Добре збивайте усі інгредієнти міксером до однорідної маси.

Популярні зараз

Криптовалюту в Україні легалізують на початку 2025 року, - Гетьманцев

У шкіряній міні-сукні: 55-річна Дженніфер Еністон захопила фанатів стрункими ногами

Стало відомо, як зміняться доходи найменш заможних українців із запровадженням базової соцдопомоги

Спікер Джонсон зробив заяву щодо подальшої підтримки України з боку США

В окремий посуд просійте борошно. Всипайте борошно в тісто невеликими порціями і продовжуйте збивати тісто міксером, щоб не було грудочок.

Після цього залиште тісто за кімнатної температури на 15 хвилин. Потім розігрійте сковороду і змастіть олією перед першим млинцем. Налийте половину половника тіста на сковороду і рівномірно розподіліть по сковороді.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смажте млинці з двох сторін по кілька хвилин. Змащувати олією їх більше не потрібно. Після того, як млинці охолонуть, можете начиняти їх як солодкими, так і солоними начинками.

Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи.