Млинці з солодкою чи солоною начинкою подобаються і дорослим, і дітям. Але іноді господині зіштовхуються зі складнощами при готуванні млинців – вони виходять занадто м'якими або розвалюються при спробі загорнути в них щось. Тому пропонуємо рецепт еластичних млинців, які точно не порвуться і потішать смаком.
Рецепт тонких млинців на воді
Інгредієнти:
- Вода – 750 мілілітрів
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 300 грамів
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль – 1 щіпка
- Рослинна олія – для смаження
- Вершкове масло – для змащування млинців
Приготування:
- У невелику миску потрібно просіяти борошно.
- Далі слід додати до нього сіль, цукор та яйця.
- Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Невеликими порціями вливайте воду та вінчиком замішуйте однорідне тісто. Для цього можна використовувати міксер на низькій швидкості або навіть блендер.
- Тісто для млинців має вийти досить рідким.
- Його слід відставити на 20 хвилин.
- Сковороду необхідно добре розігріти і змастити невеликою кількістю олії.
- У центр сковороди налийте трохи тіста і розподіліть його по всій поверхні, повертаючи сковороду в руці.
- Обсмажуйте млинці з одного боку до гарного рум'яного кольору (саме на неї потрібно буде викладати начинку), а з іншого треба трохи підрум'янити.
- Перекладаючи млинці на тарілку, потрібно змащувати їх вершковим маслом.
- Готові млинці наповніть будь-якою начинкою, загорніть конвертиком або рулетом і обсмажте з двох боків до рум'яності.
Смачного!
Пропонуємо також дізнатися, що додати до млинців, щоб вони не прилипали до сковороди.