Today.ua

Топ-6 продуктів, які категорично не можна повторно розігрівати та їсти: небезпечно для здоров'я

У багатьох людей немає можливості щоразу готувати собі свіжу їжу, тому вони розігрівають залишки обіду чи вечері, які дістають із холодильника. Це заощаджує час, але може бути небезпечно для здоров'я. Названо топ-6 продуктів, які категорично не можна їсти після підігріву.

Харчове отруєння – річ неприємна, але добре знайома більшості. Воно викликає біль у животі, підвищену температуру, блювання та діарею. Ризик нашкодити здоров'ю можна зменшити, якщо не вживати наступні продукти.

Гриби

Гриби потрібно їсти свіжоприготовленими. Вони містять білки, які руйнуються при повторному нагріванні і можуть спровокувати отруєння.

Курка

М'ясо, яке залишилося після трапези, можна відправити в холодильник, а потім дістати та з'їсти, але не нагріваючи. У курятині швидко розмножуються бактерії і в мікрохвильовій печі не вистачає потужності і часу обробки, щоб їх убити. Тому краще використовувати для розігріву сковороду або духовку.

Картопля

Картопля, яку після приготування зберігали при кімнатній температурі, стає об'єктом для розмноження мікробів. Це пов'язано із розкладанням крохмалю у ній. Зокрема, можна підхопити ботулізм.

Рис

Аналогічна ситуація з рисом, у якому після приготування можуть розвиватися бактерії Bacillus Cereus. Вони не стійкі до нагрівання, утворюють токсичні спори під час зберігання при кімнатній температурі.

Морепродукти

Їх потрібно зберігати в морозильній камері, а потім швидко розморожувати та вживати. Морепродукти не можна повторно нагрівати, щоб не збільшувати кількість бактерій, які спричиняють харчові розлади.

Яйця

Варені круто яйця можна з'їсти навіть наступного дня, але тільки не омлет або ті, які приготовані некруто. Це ідеальне середовище для розвитку хвороботворних мікроорганізмів, повідомляє французьке видання Sante Plus.

Раніше повідомлялося, кому не можна пити каву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ