Порадувати близьких та гостей домашньою випічкою не так складно, як здається багатьом. Господиням у цьому допомагають рецепти простих, але водночас неймовірно смачних десертів. Наприклад, рулет "Торнадо" - це смаколик, який точно сподобається всім. Як його приготувати?
Рецепт рулету "Торнадо"
Інгредієнти:
- Яйця – 5 штук у тісто та 1 штука на крем
- Рослинна олія – 1 десертна ложка
- Молоко – 300 мілілітрів
- Цукрова пудра – 160 грамів
- Ванільний екстракт – 2 чайні ложки
- Борошно - 80 грамів
- Какао-порошок – 20 грамів
- Розпушувач – 1 чайна ложка без гірки
- Цукор – 75 грамів
- Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів
- Вершкове масло – 100 грамів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Візьміть 5 яєць і відокремте жовтки від білків.
- Перекладіть жовтки у велику миску і додайте до них 40 грамів цукрової пудри, олію, 1 чайну ложку ванільного екстракту, борошно і 50 мілілітрів молока.
- Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
- Масу, що вийшла, слід розділити на дві рівні частини.
- В одну потрібно додати просіяний какао-порошок та перемішати.
- Білки слід збити міксером до стійких піків, поступово додаючи до них цукрову пудру, що залишилася.
- Збиті білки потрібно розділити на дві частини і покласти в маси з жовтків, акуратно перемішуючи.
- На лист покладіть пергамент, викладіть на нього білу частину тіста і розрівняйте.
- Частину тіста з какао слід перекласти в мішок кондитерський і викласти поверх білого тіста.
- Потім потрібно силіконовою лопаткою або зворотним боком ложки, не відриваючись, провести по тісту спочатку вертикально, а потім горизонтально.
- Поставте деко з тістом в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 20 хвилин.
- Гарячий бісквіт слід звернути шоколадною стороною вгору. Щоб надати йому потрібної форми, можна обернути його навколо рулону фольги або харчової плівки.
- Зафіксуйте харчовою плівкою та остудіть.
- В цей час можна зробити крем для начинки.
- У сотейник вбийте яйце, додайте цукор, кукурудзяний крохмаль та половину молока.
- Змішайте, додайте молоко, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи.
- Проваріть ще 1-2 хвилини та перелийте в миску.
- Накрийте крем харчовою плівкою та остудіть до кімнатної температури.
- Потім додайте в нього ванільний екстракт і збийте міксером, поступово додаючи розм'якшене вершкове масло.
- Крем потрібно перекласти в мішок кондитерський і наповнити їм бісквітну основу.
- Загорніть рулет харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3 години.
- Після цього його можна розрізати і подавати до чаю або кави.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачного пирога, який готується лише пів години.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal