Рулет “Торнадо“: покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту

Автор: Ольга Березовська

Порадувати близьких та гостей домашньою випічкою не так складно, як здається багатьом. Господиням у цьому допомагають рецепти простих, але водночас неймовірно смачних десертів. Наприклад, рулет "Торнадо" - це смаколик, який точно сподобається всім. Як його приготувати?

Рулет “Торнадо“: покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту  - today.ua

Рецепт рулету "Торнадо"

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 штук у тісто та 1 штука на крем
  • Рослинна олія – 1 десертна ложка
  • Молоко – 300 мілілітрів
  • Цукрова пудра – 160 грамів
  • Ванільний екстракт – 2 чайні ложки
  • Борошно - 80 грамів
  • Какао-порошок – 20 грамів
  • Розпушувач – 1 чайна ложка без гірки
  • Цукор – 75 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів
  • Вершкове масло – 100 грамів

Рулет “Торнадо“: покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Візьміть 5 яєць і відокремте жовтки від білків.
  2. Перекладіть жовтки у велику миску і додайте до них 40 грамів цукрової пудри, олію, 1 чайну ложку ванільного екстракту, борошно і 50 мілілітрів молока.
  3. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
  4. Масу, що вийшла, слід розділити на дві рівні частини.
  5. В одну потрібно додати просіяний какао-порошок та перемішати.
  6. Білки слід збити міксером до стійких піків, поступово додаючи до них цукрову пудру, що залишилася.
  7. Збиті білки потрібно розділити на дві частини і покласти в маси з жовтків, акуратно перемішуючи.
  8. На лист покладіть пергамент, викладіть на нього білу частину тіста і розрівняйте.
  9. Частину тіста з какао слід перекласти в мішок кондитерський і викласти поверх білого тіста.
  10. Потім потрібно силіконовою лопаткою або зворотним боком ложки, не відриваючись, провести по тісту спочатку вертикально, а потім горизонтально.
  11. Поставте деко з тістом в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 20 хвилин.
  12. Гарячий бісквіт слід звернути шоколадною стороною вгору. Щоб надати йому потрібної форми, можна обернути його навколо рулону фольги або харчової плівки.
  13. Зафіксуйте харчовою плівкою та остудіть.
  14. В цей час можна зробити крем для начинки.
  15. У сотейник вбийте яйце, додайте цукор, кукурудзяний крохмаль та половину молока.
  16. Змішайте, додайте молоко, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи.
  17. Проваріть ще 1-2 хвилини та перелийте в миску.
  18. Накрийте крем харчовою плівкою та остудіть до кімнатної температури.
  19. Потім додайте в нього ванільний екстракт і збийте міксером, поступово додаючи розм'якшене вершкове масло.
  20. Крем потрібно перекласти в мішок кондитерський і наповнити їм бісквітну основу.
  21. Загорніть рулет харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3 години.
  22. Після цього його можна розрізати і подавати до чаю або кави.

Рулет “Торнадо“: покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачного пирога, який готується лише пів години.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS