Today.ua

Рулет “Торнадо“: покроковий рецепт ніжного шоколадного десерту

Порадувати близьких та гостей домашньою випічкою не так складно, як здається багатьом. Господиням у цьому допомагають рецепти простих, але водночас неймовірно смачних десертів. Наприклад, рулет "Торнадо" - це смаколик, який точно сподобається всім. Як його приготувати?

Рецепт рулету "Торнадо"

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Візьміть 5 яєць і відокремте жовтки від білків.
  2. Перекладіть жовтки у велику миску і додайте до них 40 грамів цукрової пудри, олію, 1 чайну ложку ванільного екстракту, борошно і 50 мілілітрів молока.
  3. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
  4. Масу, що вийшла, слід розділити на дві рівні частини.
  5. В одну потрібно додати просіяний какао-порошок та перемішати.
  6. Білки слід збити міксером до стійких піків, поступово додаючи до них цукрову пудру, що залишилася.
  7. Збиті білки потрібно розділити на дві частини і покласти в маси з жовтків, акуратно перемішуючи.
  8. На лист покладіть пергамент, викладіть на нього білу частину тіста і розрівняйте.
  9. Частину тіста з какао слід перекласти в мішок кондитерський і викласти поверх білого тіста.
  10. Потім потрібно силіконовою лопаткою або зворотним боком ложки, не відриваючись, провести по тісту спочатку вертикально, а потім горизонтально.
  11. Поставте деко з тістом в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 20 хвилин.
  12. Гарячий бісквіт слід звернути шоколадною стороною вгору. Щоб надати йому потрібної форми, можна обернути його навколо рулону фольги або харчової плівки.
  13. Зафіксуйте харчовою плівкою та остудіть.
  14. В цей час можна зробити крем для начинки.
  15. У сотейник вбийте яйце, додайте цукор, кукурудзяний крохмаль та половину молока.
  16. Змішайте, додайте молоко, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи.
  17. Проваріть ще 1-2 хвилини та перелийте в миску.
  18. Накрийте крем харчовою плівкою та остудіть до кімнатної температури.
  19. Потім додайте в нього ванільний екстракт і збийте міксером, поступово додаючи розм'якшене вершкове масло.
  20. Крем потрібно перекласти в мішок кондитерський і наповнити їм бісквітну основу.
  21. Загорніть рулет харчовою плівкою та поставте в холодильник на 3 години.
  22. Після цього його можна розрізати і подавати до чаю або кави.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт смачного пирога, який готується лише пів години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ