Торт з цікавою назвою "Бите скло" зі сметаною та желе відмінно підійде для святкового столу. Він досить легкий, але дуже смачний та ефектний на вигляд. Та й готується просто.
Ми поділимося простим рецептом смачного та яскравого торта "Бите скло" з желе.
Рецепт торта "Бите скло"
Інгредієнти:
- Вода – 600 мілілітрів
- Желе – 4 упаковки різних смаків
- Сметана 20 відсотків жирності – 600 грамів
- Цукор – 200 грамів
- Вода – 180 мілілітрів
- Желатин – 25 грамів
- Ванілін – дрібка
Приготування:
- Для початку потрібно закип'ятити 600 мілілітрів води.
- Желе з пачок висипати у різні ємності та залити у кожну по 150 мілілітрів води.
- Ретельно розмішайте до розчинення желатину та залиште остигати.
- Після цього розлийте його у форми і приберіть в холодильник до повного застигання.
- Поріжте желе маленьким кубиком.
- Тепер потрібно зробити сметанну основу.
- Спочатку потрібно залити холодною водою желатин та відставити на 20 хвилин.
- Після цього нагріти його на паровій бані і охолодити.
- В іншій мисці потрібно змішати сметану, ванілін та цукор.
- Продовжуючи активно мішати, влийте желатин.
- Візьміть форму, застеліть її харчовою плівкою та викладіть частину кубиків із кольорового желе.
- Залийте їх невеликою кількістю сметанної суміші.
- Повторюйте шари, доки не закінчиться желе.
- Поставте у холодильник на 3-4 години до повного застигання.
- Після цього переверніть торт, зніміть плівку і подавайте до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом яскравого та смачного салату на Новий 2024 рік.