За часів "Великої депресії", коли був великий дефіцит таких продуктів як яйця, вершкове масло та молоко, люди все ж таки знаходили способи балувати себе та рідних десертами. Саме тоді й був придуманий торт, який отримав назву "Депресія". Його і зараз часто готують, особливо в Америці, бо це дуже смачний десерт. Як його приготувати?
Рецепт торта "Депресія"
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 25 грамів
- Гаряча кава – 240 мілілітрів
- Білий цукор – 130 грамів
- Світло-коричневий цукор – 70 грамів
- Рослинна олія – 80 мілілітрів
- Яблучний оцет – 1 столова ложка
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Сода – 1 чайна ложка
- Борошно грубого помелу – 180 грамів
- Сіль – половина чайної ложки
Глазур:
- Цукрова пудра – 1 склянка
- Какао-порошок – 2 столові ложки
- Сіль – дрібка
- Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
- Охолоджена кава або тепла вода – 1-2 столові ложки
Приготування:
- У середню миску потрібно всипати какао-порошок і влити гарячу каву, перемішати до розчинення.
- Додайте білий і коричневий цукор, оцет, олію та ванільний екстракт і збийте інгредієнти міксером до однорідності. Якщо рослинна олія не змішуватиметься з іншими інгредієнтами, не страшно.
- В окремому посуді змішайте борошно, сіль та соду.
- Потім перемішайте сухі та вологі інгредієнти до однорідної гладкої консистенції без грудочок.
- Вилийте тісто у форму, змащену олією, і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
- Запікайте 25-30 хвилин. Готовність коржа можна перевірити сірником або зубочисткою – вона має залишитися чистою після проколу коржа.
- Остудіть корж.
- У цей час можна приготувати глазур.
- Для цього потрібно змішати какао, цукрову пудру та сіль, влити в них ванільний екстракт та охолоджену каву або воду.
- Збийте інгредієнти вінчиком, додаючи каву чи воду, доки отримаєте глазур потрібної густоти. Вона повинна бути не надто в'язкою, але й не рідкою.
- Покрийте глазур'ю корж, що остигнув, розподіляючи рівним шаром по поверхні.
- Дайте глазурі трохи застигнути і можете куштувати торт "Депресія", який точно подарує гарний настрій.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт легендарного київського торта, який можна зробити на домашній кухні.