Восени один із найпопулярніших пирогів – яблучна шарлотка. У традиційному рецепті присутні лише яйця, цукор, борошно та начинка – яблука. Є три інгредієнти, які зіпсують випічку, тому їх краще не додавати.
Багато господинь хочуть вдосконалити рецепт шарлотки, тому експериментують із продуктами та їх кількістю. Не завжди такі старання проходять успішно, іноді пиріг може виявитися безнадійно зіпсованим. Щоб мінімізувати ризик провалу на кухні, кухарі порадили забути про наступні інгредієнти.
Вологі фрукти
Може здатися, що яблука добре поєднуються з іншими фруктами. Можливо це й так, але у шарлотці. Абрикоси, сливи, персики, ананаси та інші соковиті фрукти дають надто багато соку. У результаті тісто пропікається нерівномірно - і пиріг може розвалитися.
Заморожені ягоди
Яблука на тісті красиво виглядають у поєднанні з різнокольоровими ягодами. Але картинка точно буде кращою, ніж готовий десерт. Справа в тому, що ягоди у процесі розморожування пустять багато соку. Тісто не випечеться як слід, можливі відшарування. Структура та смак пирога будуть зіпсовані – заморожені ягоди краще використовувати для інших видів випічки.
Інгредієнти з різким присмаком
Деякі кулінари-початківці прагнуть внести у шарлотку нотку новизни і додають продукти зі специфічним присмаком. Серед таких можуть бути ревінь, гарбуз. У тісті нічого робити й кисломолочним продуктам, хоча у Мережі багато рецептів з таким інгредієнтом. Забудьте і про додавання соди - бісквіт вийде чудовим і без неї. А ось серед приємних бонусів можуть бути ваніль, кориця, мускатний горіх або кардамон – вибирайте ароматні спеції на свій смак.
Раніше повідомлялося, як приготувати яблучну шарлотку на сковороді.