14 лютого люди у всьому світі відзначають День святого Валентина. Багато жінок готують святкову вечерю, щоб порадувати коханого чоловіка смачною їжею. І 2024 року особливу увагу українок привернув салат "Цезар" із куркою та пекінською капустою. Як його приготувати?
Українські військові знищили черговий російський військовий корабель просто у День усіх закоханих. Судно мало назву "Цезар Куніков", тому багато хто в Україні вирішив, що приготувати на святкову вечерю саме салат "Цезар" буде дуже символічно. Тому пропонує рецепт цієї чудової закуски.
Рецепт салату "Цезар" на День святого Валентина
Інгредієнти:
- Пекінська капуста – 600 грамів
- Куряче філе – 500 грамів
- Помідори чері – 400 грамів
- Білий батон – 200 грамів
- Часник – 2 зубчики
- Твердий сир (в ідеалі пармезан) – 100 г
- Яйце – 1 штука
- Лимон – половинка
- Гірчиця – чверть чайної ложки
- Оливкова олія – 80 мілілітрів
- Сіль та перець – на смак
Приготування:
- Курку слід нарізати шматочками завтовшки близько одного сантиметра, трохи відбити, посолити та поперчити і обсмажити до рум'яної скоринки на сковороді з двох боків.
- Готову курку потрібно покласти на паперові рушники, щоб усунути зайвий жир, і порізати великим кубиком.
- Батон потрібно нарізати кубиком.
- На сковороді слід нагріти трохи олії і обсмажити на ньому розрізаний навпіл зубчик часнику.
- Після часник потрібно прибрати і на цій олії обсмажити кубики хліба до рум'яності.
- Пекінську капусту слід нарізати великими шматками, а помідори розрізати навпіл.
- Сир треба натерти на дрібній або середній тертці.
- У склянку блендера потрібно вбити яйце, додати гірчицю, часник, сіль, оливкову олію та сік половини лимона та збити до однорідності.
- У великому сотейнику змішайте капусту, курку і помідори і залийте їх соусом, що вийшов.
- Посипте сиром та сухариками і подавайте на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також кілька цікавих ідей "валентинок" ручної роботи.