Ціла і терта морква на зиму: два простих рецепти консервації

Автор: Анастасия Березовская

Взимку ціни на моркву обов'язково зростуть, а от заморожувати продукт може бути не найкращою ідеєю, враховуючи, що невідомо, якою буде ситуація з електрикою в країні. Ідеальним варіантом стане - маринування овочів в цілому і тертому вигляді.

Ціла і терта морква на зиму: два простих рецепти консервації - today.ua

Ціла маринована морква ідеально підійде для приготування салатів та страв, а терта для засмажок або рагу.

Ціла морква на зиму - рецепт

Ціла і терта морква на зиму: два простих рецепти консервації

Інгредієнти (кількість інгредієнтів на одну банку):

Популярні зараз

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

  • 1 літр води
  • 1 ст. л. солі
  • 80 г цукру
  • 100 мл оцту
  • 1 лавровий лист
  • 2 горошини чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Моркву відварити, остудити та очистити.
  2. Простерилізувати літрові банки.
  3. На дно банок викласти по одному лавровому листку, пару горошин перцю та варену моркву.
  4. У літр води додати сіль, оцет та цукор - перемішати.
  5. Маринад влити у банку.
  6. На дно каструлі викласти рушник, вставити банки і залити їх по плічка водою, включити вогонь, довести до кипіння і стерилізувати 40-50 хвилин.
  7. Закатати банки, укутати до повного остигання. Зберігати у темному, прохолодному місці.

Терта морква на зиму - рецепт

Ціла і терта морква на зиму: два простих рецепти консервації

Інгредієнти (кількість зазначено на 0,5 банку):

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  • 1 кг моркви
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ст. л. оцту

Спосіб приготування:

  1. Моркву очистити та натерти на великій тертці.
  2. До моркви додати сіль та оцет - добре перемішати руками, дати пустити сік.
  3. Моркву щільно укласти в півлітрові банки, прикрити кришками та стерилізувати у каструлі протягом 1 години.

Нагадаємо, досвідчені господині назвали найкращий маринад для консервування помідорів та огірків – ідеальне співвідношення інгредієнтів.